fbpx

Näidisnõustamine Raplamaal

naidisnoustamine24

25.08.2024 | 11:00 16:00
Vana-Kaiu küla, Raplamaa

Näidisnõustamisel saavad huvilised teada, mida märkab ja millist nõu annab meister vundamendist katuseni hoonete seisukorda hinnates. Arutame koos pererahvaga, milliseid lahendusi nad soovivad vanadele hoonetele leida. Püüame märgata paikkondlikke eripärasid, kaalume vajalikke töid ning nende tegemise järjekorda.
Hoonete seisukorda hindab, paikkondlikke eripärasid ja vanade meistrite käekirju avastab ning planeeritavate tööde järjekorda soovitab ehitusmeister – Rene Miilen (Uus Vana Ehitus OÜ).

Vajalik on eelnev registreerimine.
Registreerimiseks saada e-kiri pollikukulaselts@gmail.com
Täpsem kohaletulekujuhis saadetakse registreerunutele meili teel.
Näidisnõustamine on huvilistele tasuta.

PÄEVAKAVA
11.00 -13.00 AIDA LUGU JA PERERAHVA TULEVIKUPLAANID HOONE SÄILITAMISEKS

Kinnistul hooned puuduvad. Alles on ainult aidahoone. Pererahva visioon on kombineerida vana hoone kaasaegsete ehituslahendustega ja kujundada see elamuslaagritele majutushooneks. Praegu on siin lambad maastikku korrastamas. Siia on püsti pandud püstkoda ja hommikukohvi pakutaks lõkkel keedetuna pajast (Kasan).

13.00 -14.00 Sõit järgmise objektini ja lõunapaus. Varu kaasa joogitagavara ja lõunaleib.

14.00 – 16.00 ÜHE TALUSÜDAME HOONED JA AIT PERERAHVA PLAANIDES
Kinnistul on säilinud elamu, ait ja maakelder. Perel on plaan esmajärjekorras korrastada ait ning vajavad nõuannet millest alustada ja millistes etappides edasi liikuda. Mida aida juures säilitada, mida võiks uuega asendada.

Seejärel võib pühapäeva õhtusse mahtuda veel elamustalu külastus ja Loosalu järv 2 km kaugusel.

Palkhoone taastamise koolitusel osalejale on näidisnõustamine koolitusprojekti osa.
MTÜ Põlliku Külaseltsi, Eesti Vabaõhumuuseumi maaarhitektuuri keskuse ja Uus Vana Ehitus OÜ ühist koolitusprojekti  „Taluarhitektuuriloo tutvustamine avalikkusele ja ehituspärandi taastamine läbi teooria ja praktika.“ 01.07.2022 – 31.12.2024 tervikuna aitab rahastada Raplamaa Partnerluskogu LEADER kogukonna arendamise meetme kaudu ja näidisnõustamisele leidis objektid koostööpartnerina MTÜ Kaiu Kodukant.

Vanade maamajade pärandehitusalase nõustamise kohta saab infot maamaja nõustajate võrgustiku veebilehelt. Veebileht koondab tunnustatud meistrite ja nõustajate andmeid ning võimaldab nõustamise tellimist.

Üritus on rahastatud projektist LIFE IP BuildEST.

#BuildEST #renoveerimismaraton #lifeproject