fbpx

Puidu biokahjustuste infotund

puidu biokahjustus

01.08.2020 | 14:00 15:30
Suuremõisa mõis

Räägime erinevatest biokahjustustest lähemalt põhimõttel põhjus-seos-tagajärg ja muidugi arutleme sel igavese küsimuse teemal – mis ma nüüd tegema pean?

 

Osalustasu: 5 eurot. Saab tasuda kohapeal sularahas

Registreerimine siin.

 

Me arvame, et elame oma majas vaid oma perega, aga reaalsuses leiab ka suur hulk elusorganisme tee meie elamisse. Kuna need organismid ja tingimused, kus nad tegutsevad, on erinevad, siis on ka biokahjustuste suurus ja toime varieeruv. Reeglina märkame putukkahjustusi, mida tekitavad erinevates arengustaadiumites vastsed, kui näeme puitu näritud väljalennuavasid ja näripuru värskeid kuhjakesi.

Teemad:

  • Miks “kostilised” kipuvad minu elamisse?
  • Kes nad on? Seened – millised, kus ja miks?
  • Mardikad – millised ja miks või kes tegelikult?
  • Mida ma ise teha saan?

Lektor: Marike Laht (Eesti Vabaõhumuuseumi konserveerimisosakonna juhataja)

Marike Laht asus peale Leningradi V. A. Serovi kunstikooli restaureerimiseriala lõpetamist 1981. aastal tööle Eesti Riiklikusse Vabaõhumuuseumisse kunstnik-restauraatorina. Aja jooksul on asutus mitu korda oma nime muutnud ja nüüdseks on nimetuseks SA Eesti Vabaõhumuuseum. Sama on toimunud ka ametinimetusega: restauraatorist on saanud konservaator. Alates 2005. aastast on Marike konserveerimisosakonna juhataja. Oma igapäevatöös keskendub suures osa just biokahjustustega seotud probleemidele, sest kõik on seotud kõigega.

 

Rohkem infot vanade majade nõustajate võrgustiku kohta: https://www.maamaja.eu

 

Lisainfo: Aune Mark, Eesti Vabaõhumuuseumi koolitusprojektide juht

aune.mark@evm.ee, 523 8397